Wies de Boevé

Als winnaar van maar liefst zeven nationale en internationale wedstrijden is Wies de Boevé een van de meest succesvolle contrabassisten van zijn generatie. In 2015 won hij de prestigieuze Deutscher Musikwettbewerb, en werd daarmee de enigste contrabassist die deze eer te beurt viel in de meer dan 40-jarige geschiedenis van deze wedstrijd. Een jaar later won hij bij de ARD-wedstrijd in München zowel de eerste prijs als de publieksprijs en in 2017 bekroonde hij zijn wedstrijdparcours met de eerste prijs bij de Bottesini-wedstrijd in het Italiaanse Crema.

Hij is co-solocontrabassist in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en werkt zo samen met nagenoeg alle grote muziekpersoonlijkheden. Daarnaast speelt hij ook regelmatig  met andere toporkesten zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam en het London Symphony Orchestra.

Wies houdt ervan de contrabas in al zijn facetten te tonen en ook de vaak onbekende, solistische muziek voor dit instrument op het podium te brengen. Zo speelde hij recitals doorheen gans Europa, nam hij twee CD´s op en concerteerde met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks München, het Konzerthausorchester Berlin en het Münchner Kammerorchester. Zijn passie voor kamermuziek bracht hem samen met musici als Isabelle Faust, Lorenzo Coppola, Reinhold Friedrich, Bruno Giuranna, Christophe Coin, Pascal Moraguès en Christian Poltéra.

Wies de Boevé is hoofddocent contrabas aan de Zürcher Hochschule der Künste. Hij gaf oa. masterclasses aan de conservatoria van Parijs, London, Amsterdam en Madrid en is sinds 2013 coach bij het European Union Youth Orchestra. 

web-site: www.wiesdeboeve.com