Wies de Boevé

Als eerste prijs winnaar van maar liefst zeven nationale en internationale wedstrijden waaronder de prestigieuze Deutscher Musikwettbewerb 2015, de ARD-Musikwettbewerb 2016 en de Concorso Bottesini 2017, werd Wies de Boevé een van de meest succesvolle contrabassisten van Europa. Hij werd geboren in Mechelen en begon zijn contrabasstudies aan het conservatorium van Antwerpen. Na studies in Zürich bij Duncan McTier werd hij opgenomen Karajan akademie van de Berliner Philharmoniker. Tegelijkertijd behaalde hij het solistendiploma bij Božo Paradžik in Luzern en even later sloot hij zijn studies af met het Konzertexamen bij Matthew McDonald.

Hij is co-solocontrabassist in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en speelde eveneens met andere toporkesten zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam en het London Symphony Orchestra.

Hij doceert aan de Zürcher Hochschule der Künste, geeft masterclasses in de bekendste conservatoria van Europa  coacht elk jaar de musici van het European Union Youth Orchestra. 

web-site: www.wiesdeboeve.com